Medové špízy s pečenou dýní
20:43
Špízy jsou takové vděčné jídlo. Můžete si na ně dát cokoliv, udělat si je na slano i na sladko, masité i bez masa. Tak přidávám recept na ty medové :-)
Ingredience (5 jehel):
2 kuřecí prsa
2 bílé papriky
10 cherry rajčátek
1 malá cuketa
1 cibule
5 stroužků česneku
Marináda:
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce medu
1 malá feferonka
Na pečenou dýni:
1 malá dýně Hokaido
1 lžíce olivového oleje
bylinková sůl
grilovací koření
Postup:
Marinádu si připravíme smícháním všech surovin. Maso omyjeme, nakrájíme na větší kousky a dáme do marinády aspoň na 2 hodiny, nejlépe přes noc. Zeleninu si také nakrájíme na větší kousky a pak už jen střídavě napichujeme na špejle nebo jehly. Špízy skládáme na plech, polijeme zbytkem marinády a dáme péct.
Dýni omyjeme (neloupeme), rozkrojíme a vydlabeme semínka. Nakrájíme na tenké měsíčky, poskládáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem a okořeníme. Pečeme společně se špízy asi třičtvrtě hodiny.
0 komentářů