Odlehčené pracny
19:02
Hřebíčkem provoněné pracny neboli medvědí tlapky. Když jsem hledala tradiční recept, překvapilo mě, kolik tuku a cukru se do nich dává. A tak jsem si ho upravila po svém. Jsou krásně křehoučké díky kokosovému oleji a pohanková mouka ještě více dokreslí oříškovou chuť.
80g mletých mandlí
50g pohankové mouky50g špaldové mouky
70g kokosového oleje
2 lžíce medu
1 lžíce holandského kakaa
1 lžíce mléka
2 rozdrcené hřebíčky
1/2 lžičky perníkového koření
Postup:
Všechny ingredience zpracujeme v těsto a necháme v lednici odležet. Pak jím naplníme formičky a pečeme asi 10-15 minut. Formičky není třeba vymazávat, díky kokosovému oleji jdou krásně vyklopit. Množství je asi na 20 ks. Já formičky na pracny nemám, tak jsem použila ty na středně velké košíčky a vyšlo to na 12 kousků.
0 komentářů