Smoothie: kefír, kaki, pomeranč

11:00

Kefír je zdravý, to víme všichni. Obsahuje mnoho probiotik a působí blahodárně na náš zažívací trakt. Jeho zkvašenou chuť v čiré podobě však mnoho lidí nedokáže pozřít, proto si kupují ochucená kefírová mléka. Ta však bývají plná cukrů a barviv a s touto super zdravou potravinou mají už jen pramálo společné. Není však nic jednoduššího, než si vyrobit ochucený kefír doma - bez cukrů a z toho, co máme rádi. Vyzkoušejte tuto lehce vánoční kombinaci s kaki, kokosem skořicí a pomerančem.

Kaki je slaďoučké ovoce, které podporuje imunitní systém a zvyšuje obranyschopnost organismu, což se v těchto sychravých dnech skvěle hodí. Obsahuje vysoké množství vlákniny, vitamínu A a fosforu. V kombinaci s kefírem tak získáme výbornou zdravou svačinku, která je navíc za minutku hotová.




Ingredience (1 sklenice):
250ml kefíru
1/2 kaki
1 lžíce kokosu
1 lžička skořice
šťáva z půlky pomeranče
1 lžička medu


Postup:
Jednoduše vše rozmixujeme, případně ještě dosladíme. Kaki je však samo o sobě sladké dost.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů