Pohankovo-špaldové vanilkové rohlíčky
8:40
Vanilkové rohlíčky prý podle průzkumů patří mezi nejoblíbenější cukroví u nás. Já je mám taky ráda, tak jsem je zkusila udělat zdravěji a myslím, že se dost povedly. Je však dobré je péct s předstihem, protože se potřebují "zaležet".
Ingredience (asi 25 rohlíčků):
70g pohankové mouky
150g špaldové mouky
100g másla
30g třtinového cukru
40g vlašských ořechů (nebo mandlí)
bio vanilkový cukr
1 lžička vanilkového aroma
cukr moučka
bio vanilkový cukr
Postup:
Ořechy rozemeleme s cukrem na jemno, přidáme mouky a zbylé suroviny a rukama vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet. Pak tvarujeme rohlíčky, které pečeme asi 15 minut. Rohlíčky necháme téměř vychladnout a obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Teplé by se polámaly.
0 komentářů