Sádlové vdolky bez sádla
9:39
Sádlovky - moje nejoblíbenější cukroví vůbec. Letos jsem však sádlo vyměnila za kokosový olej a použila špaldovou mouku. Jsou k nerozeznání, rozplývají se na jazyku a jsou výrazně zdravější. Zkuste.
Ingredience (asi 22 ks):
70g kokosového oleje
170g špaldové mouky
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce holandského kakaa
Postup:
Všechny suroviny ručně vypracujeme na hladké nelepivé těsto. Těsto se lépe zpracovává, pokud je kokosový olej ztuhlý. Těsto dáme na chvíli do mrazáku, aby olej opět ztuhl, pak vyválíme váleček, nakrájíme na malé kousky a rukama vytvarujeme kuličky, které skládáme na pečící papír. Musíme pracovat rychle, jinak se těsto začne lepit na ruce. Pak koncem vařečky nebo jiného sofistikovaného nástroje uděláme v každé kuličce důlek, který po upečení naplníme marmeládou nebo čokoládou. Pečeme asi 15 minut na 200°C.
0 komentářů