Kefírová kiwi buchta z ovesných vloček
18:30
Taky vám se doma nahromadilo kiwi? Už nevíte, co s ním? Zkuste ho upéct na této ovesné kefírové buchtě. Nikdy jsem kiwi na koláč nedávala v domnění, že třeba zhořkne nebo nevím co, ale je to vážně dobrota. Něco mezi angreštem, rybízem a rebarborou.
200g ovesných vloček
250ml kefíru
40g třtinového cukru
2 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
lžička skořice
3ks kiwi
Postup:
Ovesné vločky rozmixujeme na jemný prach. Z vejcí oddělíme bílky a vyšleháme je do sněhu. K ovesným vločkám přidáme všechny ostatní suroviny a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe na kousky nakrájeným kiwi a pečeme, dokud není povrch buchty zlatavý (asi 30 minut).
0 komentářů