Brokolicový nákyp se sojovým masem
16:58
Zelená zelenina obecně patří k těm nejvíce doporučovaným druhům a konzumovat bychom ji měli každý den v neomezeném množství. Brokolice obsahuje výrazné množství vitamínu C, železa, hořčíku, draslíku a vlákniny. Působí tedy příznivě na náš nervový systém, posiluje srdce, snižuje tlak, zabraňuje předčasnému stárnutí atd. Dopřejte si ji třeba v tomto nákypu se sojovým masem.
Ingredience (4 porce):
1 brokolice
1 mozzarella
2 vejce
půl hrnku pohankové mouky
půl hrnku mléka
80g sojového masa (1 malé balení)
2 stroužky česneku
sůl, pepř
kmín, mletá paprika, majoránka
Postup:
Sojové maso uvaříme v osolené vodě dle návodu. Mezi tím si rozmixujeme syrovou brokolici, nastrouháme mozzarellu a smícháme se všemi ostatními surovinami. Okořeníme dle chuti. Z masa vymačkáme vodu a přimícháme jej do zeleninové směsi. Vše vyklopíme do vymazaného a vysypaného pekáčku a pečeme dozlatova.
0 komentářů