Mandlový vaječňák light
18:27
Vaječný likér asi bezpochyby patří k Vánocům. Já si ho s chutí jednou za rok také ráda dám. Letos jsem ho nedělala z megakalorického Salka, a přesto je chutný. Mandlový rum mu dodá jemnost a krásnou vůni. Posuďte sami.
1 kondenzované neslazené mléko Tatra Light 4%
5 žloutků
40g třtinového cukru
1 vanilkový cukr200ml mandlového rumu (nebo dle chuti)
100ml mléka - kdo chce úplný "hubolep", mléko vynechá
Postup:
Žloutky s cukry vyšleháme do bílé husté pěny. Přidáme kondenzované a klasické mléko a dáme pomalu ohřívat na plotnu (můžeme udělat vodní lázeň). Jakmile se z hrnce začne zvedat kouř, okamžitě odstavíme. Likér se nesmí začít vařit, jinak by se žloutky zdrcly. Po vychladnutí přimícháme rum. Skladujeme v chladu.
0 komentářů