Pstruh na citrónech s česnekovými bramborovými dukátky
16:30
Odborníci doporučují zařazovat ryby do jídelníčku minimálně 2x týdně. Tak proč ne zrovna dnes? Přidávám recept na pečeného pstruha s voňavými bramborovými dukátky.
Ingredience (2 porce):
2 pstruzi
2 citróny
sůl, grilovací koření, tymián
kousek másla
4 brambory
lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
Postup:
Pstruhy omyjeme a uděláme na nich z obou stran zářezy. Okořeníme zevnitř i zvenku a koření vetřeme i do zářezů. Jeden citrón nakrájíme na kolečka a poklademe ním dno máslem vymazaného pekáče. Druhý citrón vložíme do ryb. Pro efekt můžeme ryby posypat hrubozrnnou solí. Pečeme asi 30 minut.
Brambory pořádně omyjeme, nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka a v míse zamícháme spolu se lžící oleje a solí. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme spolu s rybami asi půl hodiny. Po upečení brambory přesypeme zpět do misky a smícháme s kapkou olivového oleje a prolisovaným stroužkem česneku.
0 komentářů