Celozrnný kuskusový nákyp s jablky a tvarohem
19:53
Máte rádi žemlovku či rýžový nákyp? Pak určitě vyzkoušejte tento recept. Nákyp je hezky šťavnatý a vláčný, plný vlákniny, komplexních sacharidů, kvalitních tuků a bílkovin.
Ingredience (4 porce):
1 hrnek celozrnného kuskusu
1,5 hrnku mléka
1 vanička tvarohu
3 vejce
2 lžíce třtinového cukru nebo medu
5 jablek
hrst rozinek
hrst vlašských ořechů
skořice
Postup:
Mléko ohřejeme, nasypeme do něj kuskus a necháme naboptnat. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky vyšleháme s cukrem a tvarohem a nasypeme do nich hotový kuskus. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Zapékací mísu vymažeme a vysypeme a vylijeme do ní půlku kuskusové směsi. Na tu položíme nastrouhaná jablíčka, posypeme skořicí, rozinkami a oříšky a zakryjeme druhou polovinou kuskusu. Pečeme dozlatova asi 40 minut.
0 komentářů