Pikantní linguine s rukolou

17:49

Opět jedna bleskovka pro vaření ve všední dny. Dnes něco pro milovníky těstovin "aglio olio", navíc však s kuřecím masem a něčím zeleným. Rychlý vyvážený oběd či večeře díky celozrnným těstovinám, masíčku a olivovému oleji. 



Ingredience (4 porce):
200g celozrnných linguine (k dostání ve zdravé výživě)
2 kuřecí prsa
půlka červené papriky
2 hrsti rukoly
1 malá cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
1 feferonka
sůl, pepř

Postup:
Linguine uvaříme v osolené vodě do měkka. Cibuli, maso a papriku nakrájíme na malé kousky, česnek  a feferonku na tenké plátky. Na lžíci oleje orestujeme cibuli, přidáme maso a feferonku, osolíme, opepříme a opékáme, dokud se neodpaří všechna voda. Poté přidáme papriku a česnek, krátce orestujeme a vsypeme zcezené těstoviny a omytou rukolu. Zakápneme olejem a důkladně promícháme.


Mohlo by se ti líbit

0 komentářů