Perníkové řezy z červené řepy

16:39

Mnoho z nás si dalo novoroční předsevzetí, že začne jíst zdravě nebo zhubne. Když člověk ví, jak na to, není to nic složitého. Občas si můžete dopřát i něco sladkého a klidně i zcela bez výčitek. Odměňte se třeba těmito řezy, které krásně voní po perníku, jsou zcela bez tuku a krásně vláčné díky červené řepě.



Ingredience:
1 malá červená řepa
100g hladké špaldové mouky
100g celozrnné žitné mouky
1 vejce
250ml mléka
2 lžičky domácí marmelády
3 lžíce třtinového cukru nebo medu
lžička perníkového koření
1/2 prášku do perníku
lžička sody
lžička citronové šťávy
lžíce holandského kakaa

+ marmeláda na promazání

Postup:
Řepu oloupeme a syrovou nastrouháme na jemno. Smícháme s ostatními surovinami, mléko přiléváme postupně až nakonec - záleží na mouce, každá "saje" jinak. Vymícháme polotekuté těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy na srnčí hřbet. Pečeme asi půl hodiny, kontrolujeme špejlí. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Poté v půlce rozkrojíme a pomažeme marmeládou.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů