Strakatá Šmakoun bábovka s goji a brusinkami

13:19

U nás doma nejvíc frčí bábovky a tak stále zkouším nové a nové kombinace. Tentokrát se Šmakounem, brusinkami a goji (čti godži). Goji jsou malé červené plody kustovnice čínské a jsou považovány za tzv. superpotravinu. Mají příznivý vliv na náš imunitní i cévní systém, hladinu cholesterolu, kvalitu vlasů a nehtů a především jsou výborným antioxidantem. Tato bábovka je obzvláště vydařená, zmizela během půl dne! :-)



Ingredience:
1,5 hrnku polohrubé špaldové mouky
1,5 hrnku mléka
100g Šmakouna (klasik nebo brusinka-goji)
půl hrnku rozpuštěného másla
půl hrnku třtinového cukru
2 vejce
2 hrsti brusinek
2 hrsti goji (kustovnice čínská)
1 kypřící prášek
kůra z jednoho citrónu
2 lžičky citronové šťávy
2 lžíce holanského kakaa

Postup:
Goji a brusinky nasypeme do misky a zalijeme horkou vodou, aby trochu naboptnaly. Mezi tím si na jemno nastrouháme Šmakouna, Kdo sežene, může pro výraznější chuť použít příchuť brusinka-goji. Přidáme všechny ostatní suroviny z výjimkou kakaa a umícháme polotekuté těsto. Mléko přidáváme postupně dle savosti mouky. Ze sušeného ovoce slijeme vodu a vmícháme do těsta. To rozdělíme na 2 poloviny a do jedné zamícháme kakao. Pak už jen po malých částech na střídačku vrstvíme do vymazané a vysypané formy. Pečeme asi 40 minut, kontrolujeme špejlí.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů