Cípal na česneku a sušených rajčatech s rozmarýnovými brambory

12:31

Cípal je mořská ryba o něco větší než makrela, která má velice jemné bílé masíčko. Pokud správně odstraníte páteř, nezůstanou v rybě téměř žádné kosti. Se sušenými rajčaty a česnekem tvoří neodolatelnou kombinaci. Když k němu přidáte rozmarýnem provoněné pečené brambory, máte o výborný, zdravý a vyvážený oběd postaráno.



Ingredience (2 porce):
1-2 ks cípala (já měla dost velkého, stačil jeden)
100g sušených rajčat v oleji
3 stroužky česneku
sůl, pepř, bylinky (tymián, rozmarýn)

5 ks brambor
lžíce olivového oleje
rozmarýn, sůl

Postup: 
Brambory omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Smícháme s olejem, rozmarýnem a solí a dáme péct asi na 30 minut do trouby. Část oleje z rajčat nalijeme na pánev a dáme rozehřát. Přidáme rajčata a oloupaný, nožem rozmáčklý česnek a necháme pomalu provonět. Mezi tím si připravíme rybu. Tu omyjeme, uděláme do ní zářezy z venkovní strany a zevnitř i zvenku ji okořeníme. Vložíme do pánve  a pečeme z každé strany asi 10 minut. Případně můžeme rybu dodělat lehce podlitou vodou v troubě. Před podáváním můžeme pokapat citrónem.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů