Jogurtový koláč s tvarohem a broskvemi

19:41

Dnes něco pro milovníky ovocných buchet a bublanin. Koláč z jogurtového těsta, které je téměř bez tuku, půl na půl ze špaldové a celozrnné mouky, doplněný osvěžujícím tvarohem a broskvemi a posypaný drobenkou. 



Ingredience:
150g polohrubé špaldové mouky
150g celozrnné pšeničné mouky
2 vejce
50g třtinového cukru
300g bílého jogurtu
1 kypřící prášek

1 tvaroh
mléko na zředění
třtinový cukr dle chuti
1 plechovka kompotovaných broskví

50g másla
100g polohrubé špaldové mouky
třtinový cukr dle chuti

Postup: 
Ingredience na těsto smícháme a vylijeme na plech. Jogurt přidáváme postupně dle savosti mouky. Mělo by nám vzniknout polotekuté těsto. Tvaroh mírně naředíme mlékem a osladíme, vyšleháme a nalijeme na těsto. Broskve nakrájíme na plátky, položíme na tvaroh. Z másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou koláč na závěr posypeme. Pečeme asi 40 minut.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů