Čočkový prejt

20:00

Máte rádi zabíjačku? Ať už mezi milovníky teplého pašíka patříte nebo ne, můžete zkusit obohatit svůj jídelníček o prej z černé čočky a celozrnného bulguru. Černá čočka je luxusní záležitost. Obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, vitamínu B a mnoho dalších cenných látek jako třeba antioxidanty. Snižuje cholesterol, působí příznivě na naše střeva i kardiovaskulární systém a to nejlepší - stejně jako červená čočka se nemusí namáčet a je rychle uvařená. Když jí zkombinujete s celozrnným bulgurem, hned je na světe zdravý vyvážený oběd či večeře.




Ingredience (4 porce):
200g černé čočky
100g celozrnného bulguru
2 hrnky vody
1 malá cibule
1 stroužek česneku
majoránka, kmín
sůl, pepř
plátek másla

Postup: 
Čočku propereme, dáme do hrnce a dáme vařit s 2 hrnky vody. Po 10 minutách přidáme propláchnutý bulgur, osolíme a vaříme do měkka asi dalších 20 minut. Voda by se měla zcela vyvařit. Do uvařené čočky přidáme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, dochutíme majoránkou, kmínem, solí a pepřem a vmícháme plátek másla. Přendáme do zapékací mísy a 10 minut necháme zapéct.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů