Drobenkový makový koláč

20:18

Tak tohle je boží! Super rychlý a super dobrý koláč s křupavou drobenkou. Plný zdravých tuků, navíc bez lepku, bez laktózy a bez cukru. V hlavní roli čiroková a pohanková mouka. Zdá se to jako nemožné, ale někdy zdravé věci jsou snad lepší než ty nezdravé. Ta chuť! Prostě bomba.



Já používám malou formu (18cm), do klasické velké množství zdvojnásobte.

Budeme potřebovat:
1/2 hrnku hladké pohankové mouky
1/2 hrnku hladké čirokové mouky
75g kokosového oleje
2 lžíce datlového sirupu
1 vejce
1/4 hrnku (mandlového) mléka
1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů

2 hrnky máku
1 hrnek (mandlového) mléka
2 lžíce datlového sirupu

Postup:
Kokosový olej dáme na půl hodiny do mrazáku, aby pořádně ztuhl. Připravíme si makovou náplň tak, že svaříme mák s mlékem a sirupem do husté kaše. U toho receptu je potřeba pracovat velmi rychle, aby se olej nezačal rozpouštět. Těsto si připravíme takto: ztuhlý olej dáme do sekáčku s mouku a sirupem a vytvoříme drobenku. Část odebereme a do zbytku vyklepneme vejce, přidáme mléko a kypřící prášek a vytvoříme těsto. To nalijeme do vymazané formy, na něj nalijeme makovou náplň a zasypeme zbytkem drobenky. Pečeme na 200°C asi 35 minut, dokud drobenka nezhnědne.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů