CELOZRNNÉ POVIDLOVÉ MRKVÁNKY
20:45
Jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Snadné a velmi žravé. Žravé až tak, že pokud se chystám k někomu na návštěvu, většinou mi nezapomene připomenout, že bych je mohla udělat a vzít s sebou.
Povidla
80 g změklého másla
100g jemně nastrouhané mrkve
150 g celozrnné mouky (já dávám pšeničnou nebo špaldovou)
Půl prášku do pečiva
Špetka soli
Postup:
Vše kromě povidel smícháme a rukama vypracujeme příjemné nelepivé těsto. To necháme odpočinout v lednici. Pak jej vyválíme na tenký plát a pomocí skleničky či tvořítka vykrajujeme kolečka, která naplníme povidly a uzavřeme do šátečku. Pečeme asi 20 až 30 minut, dokud nemají barvu. Je důležité je nepřepéct, jinak jsou suché.
0 komentářů