GRILOVANÁ VEPŘOVÁ PANENKA SE ŠPENÁTEM A DÝŇOVÝMI GNOCCHI
20:50
Máte-li rádi gnocchi, vyzkoušejte jejich dýňovou alternativu. Chuťově jemné ňočky v kombinaci se špenátem a šťavnatým masem jsou prostě boží.
Ingredience:
700g dýně Hokaido
200g špaldové či jakékoliv jiné zdravější mouky
1 vejce
sůl, pepř
špenát (listový nebo sekaný)
olej
cibule
česnek
vepřová panenka
koření
Postup:
Dýni vydlabeme (nemusí se loupat), nakrájíme na kousky a uvaříme nebo upečeme do měkka. Pak ji rozmixujeme, přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a vypracujeme příjemné nelepivé těsto. Pokud se to lepí, přidáme více mouky. Těsto rozdělíme na několik částí a z každé vytvoříme válečky, ty nakrájíme na malé kousky a rukama vytvarujeme každý kousek do kuličky, kterou nakonec zmáčkneme vidličkou namočenou v mouce, abychom získali požadované proužky. Dáme vařit do vroucí vody asi na 3 minuty. Stačí krátce, dokud nevyplavou nahoru.
Špenát připravíme klasicky, jak kdo má rád. Já dělám tak, že osmahnu na jemno nakrájenou cibulku a přidám zmrzlý nasekaný špenát, osolím, opepřím a vařím odkryté, dokud není hotov a dokud se neodpaří většina vody. Pak už jej dochutím česnekem, případně dosolím.
Panenku okořeníme, lehce pomažeme olejem z obou stran a krátce pečeme z obou stran na grilovací pánvi.
0 komentářů