JOGURTOVÁ PANNA COTTA
21:02
Kombinaci jahod se smetanou miluje spousta lidí. Ale co si budeme nalhávat, je to kalorická bomba. Italský dezert si však lze udělat i v odlehčené verzi - z jogurtu. Určitě vyzkoušejte.
Ingredience (na 8 menších kelímků):
1 šálek mléka
2 řecké jogurty
Skořice
Lžíce medu
3 lžičky čiré želatiny
2 lžičky červeného želé
100g jahod
Postup:
Jahody rozmixujeme a spolu s červeným želé přivedeme k varu. Nemáte-li červené, použijte jakoukoliv bezbarvou želatinu. Nalijeme na dno formiček a necháme v lednici pořádně ztuhnout. Pak v troše mléka necháme naboptnat čirou želatinu. Zbytek mléka, skořici a med dáme do hrnce,přidáme naboptnanou želatinu a přivedeme k varu. Sundáme z plotny a vmícháme jogurty. Nalijeme na ztuhlou jahodovou vrstvu a opět necháme ztuhnout v lednici.
0 komentářů