JOGURTOVÁ PANNA COTTA

21:02


Kombinaci jahod se smetanou miluje spousta lidí. Ale co si budeme nalhávat, je to kalorická bomba. Italský dezert si však lze udělat i v odlehčené verzi - z jogurtu. Určitě vyzkoušejte.





Ingredience (na 8 menších kelímků):


1 šálek mléka
2 řecké jogurty
Skořice
Lžíce medu
3 lžičky čiré želatiny
2 lžičky červeného želé
100g jahod

Postup:

Jahody rozmixujeme a spolu s červeným želé přivedeme k varu. Nemáte-li červené, použijte jakoukoliv bezbarvou želatinu. Nalijeme na dno formiček a necháme v lednici pořádně ztuhnout. Pak v troše mléka necháme naboptnat čirou želatinu. Zbytek mléka, skořici a med dáme do hrnce,přidáme naboptnanou želatinu a přivedeme k varu. Sundáme z plotny a vmícháme jogurty. Nalijeme na ztuhlou jahodovou vrstvu a opět necháme ztuhnout v lednici.


Mohlo by se ti líbit

0 komentářů