PROČ A JAK PÉCT ZDRAVĚ

16:55

Všichni máme zažité klasické moučníky plné bílé mouky, hromad cukru, kostek ztužených tuků či kelímků šlehačky. A všichni víme, že tyto moučníky jsou slast pro naše chuťové buňky. Většina z nás však také ví, že tato sladká pokušení jsou plná prázdných kalorií (=kalorií, které přináší velké množství energie s minimem výživových hodnot), a proto, chceme-li si udržet zdraví a štíhlou linii, je třeba je konzumovat s rozvahou.

Koláče, moučníky, cukroví, dorty a další jde však dělat i zdravěji. Pokud pominu dopad klasických dezertů na naši postavu, pak je tu ještě další, neméně důležitý důvod, proč tyto cukrovinky omezit, respektive nahradit zdravějšími variantami. Tím důvodem jsou právě výživové hodnoty z přijímaných potravin. Proč nemlsat s vědomím, že svému tělu dopřáváte vitamíny, minerály, komplexní sacharidy, kvalitní tuky a bílkoviny? Vždyť ne nadarmo se říká, že jsme, to co jíme a naše tělo nám způsob stravování dříve či později vrátí.

A jak tedy péct zdravě, aniž bychom se museli vzdávat svých oblíbených a osvědčených receptů? Stačí vyměnit pár surovin a z kalorické bomby se může stát kvalitní vyvážená svačinka či sladká tečka ke kávě.

Postupně se zde dozvíte o zdravých alternativách bílé pšeničné mouky, o náhradách cukru, o správné volbě tuků a dalších surovin.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů