Guláš z hlívy ústřičné

17:34

Hlíva ústřičná je zázračná houba, která má protizánětlivé, protivirové a protirakovinné účinky a mimo jiné snižuje cholesterol. Je bohatá na beta glukany, které pomáhají posilovat imunitu, obsahuje spoustu vitamínů (B, K, D...), minerálů (selen, železo) a v neposlední řadě také vlákniny. Je rychle připravená, snadno stravitelná a hodí se i do redukčních jídelníčků. Zkuste třeba tento guláš.





Ingredience (2 porce):
300g hlívy ústřičné
2 malé cibule
lžička kmínu
lžička sladké papriky
lžíce oleje
lžíce kvalitního kečupu
sůl, pepř

Postup:
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na lžíci oleje. Jakmile zesklovatí, přidáme na kousky nakrájenou hlívu a chvíli společně restujeme. Posypeme kmínem a paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme vodou jen tak, aby houba byla ponořená a dusíme asi 30 minut. Voda se postupně odpaří a cibule rozvaří, takže není třeba zahušťovat. Dochutíme troškou kvalitního kečupu, případně ještě dokořeníme.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů