Makovec
17:55
Jako děcko jsem zbožňovala takovou tu makovou buchtu v alobalu - myslím, že se jmenovala babeta. Byla krásně vláčná a na vrchu měla citronovou polevu. Pak ji začali šidit a z vláčné buchty se stala buchta "dusička", která se nedala sníst jinak než s čajem či jinou tekutinou. Pokud jste ji také měli rádi, zkuste tento recept a určitě si na ni vzpomenete.
3/4 hrnku mletého máku
1/2 hrnku celozrnné mouky
1/4 hrnku třtinového cukru
lžička skořice
1 bio vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
mléko (asi hrnek)
Postup:
Smícháme všechny suché ingredience a pomalu přiléváme mléko, tak aby nám vzniklo hustší tekuté těsto. Vylijeme do formy a pečeme asi 30 minut na 200°C, dokud se nepřestane lepit na špejli.
Makovec je dobrý i sám o sobě, ale kdo ho chce mít komplet i s polevou, stačí smíchat moučkový cukr s citronovou šťávou, namazat na koláč a nechat ztuhnout.
0 komentářů