Pohankové pirohy s Lučinou a špenátem

8:47

Pohanka je jednou ze surovin, která by v našem jídelníčku neměla chybět. Výborně působí na cévní systém, podporuje vstřebávání vitamínu C, pomáhá s trávením a snižuje hladinu cholesterolu. Obsahuje spoustu vlákniny, vitamínů a minerálů zejména vápník, železo, hořčík a draslík. Navíc neobsahuje lepek.
Výborná kombinace smetanového sýru, tvarohového těsta a špenátu se skvěle doplňuje a určitě stojí za vyzkoušení. 


Ingredience (cca 23 kusů):

1 vanička tvarohu
100g pohankové mouky
100g špaldové mouky
1 vejce
1/2 lžičky soli

160g Lučiny nebo Gervais
3 lžíce bílého jogurtu
1 cibule
špenát
česnek

Postup:

Z tvarohu, mouk, vejce a soli vypracujeme hladké nelepivé těsto. Na náplň vymícháme Lučinu s jogurtem a lehce osolíme. Těsto vyválíme na tenký plát, vykrojíme pomocí skleničky kolečka a ta naplníme lžičkou sýrové směsi a uzavřeme. Dáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut, dokud nevyplavou. 

Špenát připravíme klasicky, jak jsme zvyklí. Já jej dělám tak, že na lžíci oleje osmahnu na drobno nakrájenou cibulku, přidám zmražený nasekaný špenát, osolím, opepřím, přidám česnek a vařím, dokud se nevyvaří voda. Případně ještě dochutím. 



Mohlo by se ti líbit

0 komentářů