Polévka z červené řepy
9:34
Krásně červená podzimní polévka. Chutí je něco mezi borščem a rajskou. Je plná vitamínů a určitě stojí za vyzkoušení.
Ingredience:
1 větší červená řepa
1 mrkev
1 petržel
1 cibule
lžíce rajčatového protlaku
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
lžíce cukru
lžíce oleje
sůl, pepř
ocet nebo citronová šťáva
hrst celozrnných těstovin
litr vody
Postup:
Zeleninu oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Na lžíci oleje osmahneme cibulku, přidáme zbytek zeleniny a krátce restujeme. Pak přidáme rajčatový protlak, zamícháme a zalijeme litrem vody. Přidáme bobkový list, nové koření, osolíme a opepříme. Vaříme, dokud není řepa téměř měkká. Před koncem přidáme těstoviny, dochutíme cukrem a octem nebo citronovou šťávou a vaříme do měkka. Podávat můžeme se lžičkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany.
0 komentářů