Vepřová pečeně s brusinkami a jablky
21:15
Dnes přináším recept pro milovníky masa na sladko. Musím říct, že sama jsem byla překvapená, jak dobrá tato pečeně je. Určitě ji vyzkoušejte.
Ingredience (na 4 porce):
700g vepřové pečeně
2 jablka
Brusinkový kompot
Tymián, rozmarýn
bobkový list
Sůl, pepř
Olej, máslo
Voda
Postup:
Z pečeně seřízneme tuk a na horní části uděláme diagonální zářezy, aby se koření lépe dostalo do masa. Pečínku osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a nakonec potřeme brusinkovým kompotem. Rukama vše do masa zapracujeme. Pak rozpálíme lžíci oleje na pánvi a maso ze všech stran krátce opečeme, aby se zatáhlo. Pak jej předěláme do pekáčku nebo zapékací formy, podlijeme vodou, přidáme bobkový list a zakryté pečeme na 250°C asi 20 minut. Do výpeku z masa dáme oříšek másla a na něm krátce podusíme plátky jablek. Stačí chviličku, jen aby chytly barvu, neměly by se moc rozpadat. Pak k nim vložíme lžíci nebo dvě brusinkového kompotu a celé to přidáme k masu. To za průběžného podlévání pečeme asi další půl hodinu na 200°C.
0 komentářů