ZELENINOVÝ KOLÁČ Z LISTOVÉHO TĚSTA
17:00
Koláče na slano jsou výborné jako lehká večeře nebo jako pohoštění k vínu či pivu. Pokud vám křehké těsto přijde pracné a zdlouhavé (mělo by se nechat uležet v lednici), lze si práci usnadnit použitím těsta listového. Někdo by mohl namítat, že listové těsto je hodně tučné a do zdravé stravy má daleko. To je sice pravda, ale na druhou stranu je třeba si uvědomit, kolik toho těsta v jedné porci sníte. Jednou za čas si jej člověk určitě v malém množství může dopřát, aniž by to mělo dopad na jeho zdraví či linii.
Ingredience (klasická dortová forma):
1/2 balíčku listového těsta (250g)
100g kvalitní šunky
půlka brokolice
půlka pórku
1 červená paprika
100g kukuřice
2 vejce
200g zakysané smetany
sůl, pepř
máslo
mozzarella
Postup:
Brokolici rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka. Pórek, šunku a papriku si nakrájíme na malé kousky a spolu s kukuřicí krátce podusíme na pánvi, aby zelenina změkla. V misce smícháme zakysanou smetanu s vejci, osolíme a opepříme a přidáme polovinu nastrouhané mozzarelly. Tuto směs nalijeme do zeleniny a promícháme. Listové těsto si vyválíme na tenký plát a přeneseme jej do formy. Natlačíme jej ke krajům a zbytky odřízneme nebo zastrčíme dovnitř. Těsto propícháme vidličkou, aby se při pečení nezvedalo a nalijeme na něj zeleninovou směs. Posypeme zbytkem sýra a pečeme asi půl hodiny, dokud sýr nezezlátne.
0 komentářů