Komplet domácí hamburgery
13:59
Dnešní výborný oběd ... včetně domácích špaldových housek a jogurtového dresingu. Byla to sice práce na celé dopoledne, ale rozhodně stála za to. Samozřejmě vše zdravě :)
Ingredience (4 kusy):
320g hladké špaldové mouky
1 balíček sušeného droždí (nebo půl kostky čerstvého)
100ml mléka
100ml horké vody
1 lžička třtinového cukru
půl lžičky soli
lžíce rozpuštěného másla
vejce na potření
sezam na posypání
500g mletého masa
sůl, pepř
olej
1 kelímek bílého jogurtu
1 malý stroužek česneku
lžíce kvalitního kečupu
zelenina na ozdobu:
cibule
rajče
salát
paprika...
Postup:
Suroviny na těsto smícháme a rukou vypracujeme hladké nelepivé těsto. To necháme na teplém místě hodinu kynout. Poté opět lehce propracujeme, rozdělíme na 4 ks a vytvarujeme bochánky. Dáme na plech s pečícím papírem a opět necháme ještě aspoň půl hodiny (ideálně déle) kynout. Vykynuté potřeme vejcem a posypeme sezamem. Pečeme dozlatova na 200°C.
Maso osolíme a opepříme a utvoříme z něj 4 placky. Potřeme lehce olejem a dáme na gril nebo grilovací pánev. Dresink připravíme smícháním jogurtu, prolisovaného česneku, kečupu, soli a pepře. Pak už jen chystáme hamburgery. Vychladlé housky rozřízneme na půl, potřeme dresinkem, poklademe masem, zeleninou a přiklopíme.
0 komentářů