Růžičková kapusta zapečená s masovými koulemi

19:59

Růžičková kapusta... tyto malé zelené kuličky podporují metabolismus, dokáží nám rozpohybovat střeva, pomáhají snižovat hladinu cholesterolu, čistí cévy a obsahují výrazné množství vitamínu C a B, dále draslík, selen a mnoho dalších tělu prospěšných látek. Zkuste si ji zapéct třeba s masovými koulemi.



Ingredience (4 porce):
500g růžičkové kapusty
500g mletého masa
1 cibule
50ml smetany
50ml mléka
2 vejce
100g strouhaného sýru
olej
sůl, pepř

Postup:
Kapustičky krátce povaříme v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na jemno a smícháme s masem, solí a pepřem a vytvarujeme kuličky velikosti kapustiček. Ty pak na trošce oleje orestujeme, aby maso zatáhlo. Do zapékací mísy dáváme střídavě kapusty a maso a zalijeme vejcem rozšlehaným ve smetaně a mléce. Posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.


Mohlo by se ti líbit

0 komentářů