Vánoční tvarohová štola

19:59

Kdo ještě nedělal vánoční štolu, je nejvyšší čas začít. Tento moučník původem z Německa se potřebuje minimálně 2 týdny uležet. Takže hurá na to! Přeslazený originál jsem předělala na dobrotu plnou oříšků a sušeného ovoce (kandované mi totiž moc nejede).



Ingredience:
250g hladké špaldové mouky
půl vaničky tvarohu
50g třtinového cukru
1 vejce
půl prášku do pečiva
90g másla
50g vlašských ořechů
50g mandlí
30g rozinek
30g brusinek

Postup:
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme bochánek. Ořechy je lepší trochu polámat, aby při pečení nepropadaly naspod. Ač bochánek vypadá malý, při pečení téměř zdvojnásobí svůj objem. Dáme jej na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 40-50 minut. Propečenost kontrolujeme špejlí. Po upečení posypeme moučkovým cukrem. Vychladlou štolu zabalíme do alobalu a dáme do chladu. Odležet by se měla 2-4 týdny.


Mohlo by se ti líbit

0 komentářů