Celerové jáhelníčky se salátem z kysaného zelí

11:09

Také se vám zdá, že cena zeleniny v posledních dnech roste do astronomických výšin a jediné, co se dá sehnat za rozumný peníz je kořenová zelenina a zelí? Dobrá zpráva! I z těchto surovin jde udělat chutné jídlo plné vitamínů a vlákniny. 



Ingredience (2 porce):
půl hrnku jáhel
čtvrtka celeru
1 kolečko Šmakouna
2 vejce
2 stroužky česneku
sůl, kmín, majoránka, pepř

půl balíčku kysaného zelí
1 jablko
1 malá cibulka

Postup:
Jáhly spaříme a uvaříme dle návodu do měkka. Celer oloupeme a nastrouháme na jemno stejně jako Šmakouna. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a koření a zamícháme. Děláme placky, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dozlatova (asi 40 minut). Na salátek si oloupeme a na jemno nakrájíme cibuli, jablko nastrouháme a smícháme se zelím. Rukou chvíli promačkáváme, aby se uvolnila šťáva a cibulka zkřehla.

Mohlo by se ti líbit

1 komentářů

  1. Moc krásné a lákavé recepty. Některé jsem už vařila a jsou moc dobré. Těším se až budu mít více času a budu moct uvařit i ostatní. Jen tak dále V.

    OdpovědětVymazat