Plněné žampiony se špenátovou rýží Natural

19:35

Dnes přidávám tip na bezmasé jídlo. Žampiony plněné pórkem a kozím sýrem se špenátovou rýží Natural. Hnědá rýže je výrazně zdravější a hodnotnější než její loupaná kamarádka, kterou všichni dobře známe. Obsahuje velké množství vlákniny a má nižší glykemický index, takže udržuje stálou hladinu cukru v krvi a nezpůsobuje tzv. "vlčí hlad". Její chuť je však díky slupkám trošku specifická a ne každému hned zachutná. Pokud ji však zamícháte do špenátu, nepoznáte, že jíte něco zdravějšího a navíc doplníte železo a další vitamíny a minerály z těchto zelených lístků.



Ingredience (4 porce):
8 větších žampionů
kousek pórku
50g čerstvého kozího sýru
olivový olej

hrnek rýže Natural
3 hrnky vody
balíček mraženého špenátu
cibule, česnek
sůl, pepř

Postup:
Žampiony očistíme a vykrojíme z nich nožičky, potřeme je olivovým olejem a dáme do pekáčku. Nožičky nakrájíme nadrobno a orestujeme na trošce oleje spolu s pokrájeným pórkem. Do hotové směsi vmícháme kozí sýr a necháme rozpustit. Směs naplníme do žampionů a dáme zapéct na 15 minut do trouby.

Rýži propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit dle návodu zhruba 25 minut. Přebytečnou vodu slijeme. Mezi tím si na drobno nakrájíme cibuli a česnek a osmahneme je na trošce oleje. Přidáme zmražený špenát a necháme povolit, dokud se neodpaří veškerá voda. Špenát smícháme do hotové rýže, osolíme, opepříme a podáváme.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů