Chia pudink z makového mléka

12:48

Mák je výborným zdrojem vápníku, zinku, hořčíku a železa. Obsahuje přes 20% bílkovin a 40% kvalitních tuků. V těle působí zásadotvorně, tedy odkyseluje organismus. Rostlinná mléka jsou obecně lépe stravitelná než ta živočišná. Dají se vyrobit z různých oříšků či semínek a jsou příjemným zpestřením jídelníčku. Připravte si z mléka třeba tento chia pudink ke svačině. Chia semínka obsahují velké množství tělu prospěšných Omega-3 mastných kyselin a vápníku (stejně jako mák). V těle působí jako antioxidant a podporují detoxikaci organismu. Díky schopnosti vázat vodu z mléka vytvoří konzistenci pudinku. 



Ingredience:
100g mletého máku
850ml vody
(množství asi na 4 skleničky)

Do 2dl skleničky:
3 lžičky chia semínek
1 lžička vlákniny
půl lžičky skořice
5ks jahod


Postup:
Mák zalijeme vodou a necháme asi 2 hodiny stát při pokojové teplotě. Občas zamícháme, pak přelijeme do mixéru a mixujeme, dokud nevznikne bílá tekutina. Pak mléko přecedíme přes jemné sítko nebo gázu. Skleničky naplníme semínky, vlákninou, zalijeme mlékem do 3/4, přidáme skořici a zamícháme. Necháme v lednici naboptnat a nakonec přidáme pokrájené jahody.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů