Fit Fish and Chips

20:02

Ryba s hranolky a zdravě? A proč ne? :-) Udělala jsem si domácí rybí prsty, takže vím, co jím a k tomu výborné celerové hranolky. Do pekáčku jsem rovnou přihodila i na plátky nakrájenou cuketu a celé jídlo osvěžila ředkvičkovým salátem. Prostě dobrota.



Ingredience (2 porce):
300g kvalitního rybího filé
libovolná zdravá mouka na obalení
1 vejce
kukuřičná strouhanka

půlka celeru
lžíce olivového oleje
mletá paprika, sůl

10 ředkviček
1 jarní cibulka
2 lžíce zakysané smetany
sůl

Postup:
Rybí filé necháme rozmrazit, osušíme papírovými utěrkami, osolíme a obalíme v trojobale. Celer nakrájíme na větší hranolky, smícháme s olejem a kořením a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Hranolky dáváme dál od sebe, když jsou na husto, tak se spíš dusí, než pečou. K hranolkám přidáme obalené rybí prsty a plátky cukety a zakápneme olivovým olejem. Dáme péct na 30-40 minut do trouby, dokud nejsou hranolky měkké. Mezi tím si připravíme salát: ředkvičky omyjeme, nakrájíme na plátky, přidáme pokrájenou cibulku a zakysanou smetanu, osolíme a promícháme.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů