Noční běh pro Světlušku aneb darujme nevidomým trochu světla

20:16

Organizované běhy nabývají na popularitě. Většinou jsou spojené s bohatým doprovodným programem, nějakou tou cílovou medailí a zážitkem (třeba v podobě barev :-)). Lidé jsou ochotní za podobné akce zaplatit i několik stovek korun. Víte však, že se dá spojit příjemné s užitečným? Jedním z takových běhů je i Noční běh pro Světlušku. 
Zdroj: http://olomouc.behprosvetlusku.cz/martin-visna


Světluška je nadační fond Českého rozhlasu, který pomáhá dětem i dospělým s těžkým zrakovým postižením. Funguje od roku 2003 a za svou existenci podpořila již hromadu projektů jako například nevidomé kavárny a přispívá mimo jiné také na vodící a asistenční psy. Noční běh je jednou z aktivit, jak získat další finanční prostředky od dárců, kteří se rádi hýbají.

Běhy letos probíhají ve 4 městech - Olomouci, Praze, Brně a Jihlavě. Organizátoři zabezpečují vždy dvě délky trasy pro zdatnější i méně zdatné běžce. Společným znamením je však běh za tmy s čelovkou na hlavě. Já už si svůj běh odběhla a musím říct, že to byl parádní zážitek. Zejména když se člověk otočil a za sebou viděl jen hromadu "světlušek" :-) Prvního ročníku se v mém městě zúčastnilo přes 500 lidí, což je úctyhodné číslo.

Pokud tedy můžete, podpořte také dobrou věc. Myslím, že těch 350,- Kč za startovné za to rozhodně stojí! :-)

Více o nadaci se dozvíte zde: http://www.rozhlas.cz/svetluska/portal/

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů