Stracciatella beránek

13:45

Beránek neodmyslitelně patří k Velikonocům. Toho tradičního piškotového a většinou dost suchého moc nemusím, tak jsem se letos rozhodla pro šťavnatější a zdravější kousek :-). Z tvarohu a pohankové mouky s kousky čokolády. 



Ingredience:
100g pohankové mouky
70g špladové mouky
1 tvaroh v alobalu
100g másla
150ml mléka
30g kokosu
3 vejce
4 lžíce medu
1 lžíce citronové šťávy
1 kypřící prášek
čtvrt tabulky nasekané vysokoprocentní čokolády

Postup:
Oddělíme žloutky od bílků a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s medem do bílé pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a další suroviny, nakonec jemně vmícháme sníh z bílků a nasekanou čokoládu. Vylijeme do formy a pečeme asi 40 minut na 200°C.



Mohlo by se ti líbit

0 komentářů