Pórkové karbanátky s hrachovkou z cizrny

18:22

Karbanátky z trouby a cizrnová kaše s cibulkou. 


Ingredience (6ks):
300g krůtích prsou
100g sýru
půl pórku
2 vejce
3 lžíce mouky
lžíce hořčice
sůl, pepř, majoránka
česnek

250g cizrny
1 cibule
olej

Postup: 
Cizrnu si den předem namočíme, po naboptnání vodu slijeme, propláchneme a uvaříme v čisté osolené vodě do měkka. Pak vodu částečně slijeme, cizrnu rozmixujeme, pokud je suchá, dolijeme ještě vodu nebo mléko. Cibulku nakrájíme na drobno a omažíme na oleji dozlatova. Pak vmícháme do kaše.

Maso pomeleme, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný sýr, a zbytek ingrediencí a vypracujeme bochánky, které klademe na plech. Potřeme lehkou vrstvou oleje a dáme péct asi na 40 minut. V půlce pečení můžeme otočit.

Mohlo by se ti líbit

0 komentářů