Treska zapečená s polentou

20:45

Něco pro kuchtíky, kteří nechtějí v tomto vedru stát půl dne u plotny. Rychlá zdravá večeře či oběd. Polenta (kukuřičná kaše) zapečená s rajčátky, treskou, voňavým sýrem a bešamelem. 



Ingredience (4 porce):
4 ks filetů tresky bez kostí
hrnek instantní polenty
3 hrnky vody
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 plechovka loupaných krájených rajčat
máslo
1 lžíce mouky
1 hrnek mléka
parmezán či jiný nastrouhaný sýr
bobkový list
sůl, pepř, oregano, tymián, petržel..

Postup:
Polentu uvaříme dle návodu, tj. vsypeme jí do vroucí vody, osolíme a vaříme cca 3 minuty, dokud nezhoustne. Na másle si osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, přidáme rajčata, koření a krátce povaříme. Mezi tím si připravíme bešamel - na kousku másla krátce orestujeme lžíci mouky a pomalu zaléváme mlékem, ve kterém rozmícháváme mouku, aby v ní nebyly žmolky. Přidáme bobkový list, osolíme a za stálého míchání krátce povaříme. Pekáč vymažeme máslem, vylijeme horkou polentu, na ni dáme polovinu rajčatové směsi, poklademe osolenými filety tresky, zalijeme bešamelem a zbytkem rajčatové omáčky. Posypeme sýrem a petrželkou a dáme péct do vyhřáté trouby (200° C) asi na půl hodiny.



Mohlo by se ti líbit

0 komentářů